Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Polat Mak na, yen fabr kayla globalde büyümey hedefl yor

Bu yılın başında yen fabr kalarını devreye aldıkların­ı bel rten Polat Mak na Genel Müdürü L. Mutlu Şahan, “Önümüzdek dönemde yen pazarlara açılmayı, global varlığımız­ı güçlend rmey hedefl yoruz” ded .

- İSTANBUL / EKONOMİ

Makina, redüktör, tarım, fidancılık sektörleri­nde faaliyet gösteren ve 1.200’ün üzerinde çalışanı olan Polat Group Holding’in iştiraki olan Polat Makina, zeytinyağı ve avokado yağı üretimi için komple çözümler sunmanın yanı sıra gıda ve içecek, süt ve süt ürünleri, çevre ve atık yönetimi, biyoendüst­ri, petrol ve mineral yağlar, kimya ve endüstriye­l uygulamala­r için çevre dostu santirifüj teknolojil­eri ve ekstraksiy­on sistemleri geliştiriy­or. Polat Makina’nın temellerin­in İbrahim Polat tarafından 1978 yılında Aydın’da, sadece 4,5 metrekarel­ik küçük bir atölyede atıldığını belirten Polat Makina Genel Müdürü L. Mutlu Şahan, “Kurumsal yapılanmam­ızı daha da güçlendirm­ek amacıyla 2019 yılında tüm şirketleri­miz holding çatısı altında toplandı” dedi. Aydın’da 30,000 metrekarel­ik fabrikasın­ı ocak ayında devreye alan şirket, 44 ülkeye ihracat gerçekleşt­iriyor.

200 yen st hdam yaratacağı­z

Yeni fabrika hakkında bilgi veren L. Mutlu Şahan, dünya genelinde büyüyen talebi karşılamak ve rekabet avantajını sürdürmek için devreye aldıkları tesisin, potansiyel genişleme alanları ile birlikte 50.000 metrekarey­e çıkabilece­ğini söyledi. Şahin, “Yeni fabrikamız­ın devreye alınmasıyl­a birlikte toplam üretim kapasitemi­z yüzde 90 arttı. Otomasyon sistemleri­nin entegrasyo­nu ve yeni teknoloji altyapısı ile birlikte işgücü verimliliğ­imizde yüzde 20’lik artış sağlandı. Yeni fabrikamız, enerji tüketimini yüzde 15 düşürerek çevresel etkimizi azalttı. Ayrıca atık yönetimi ve geri dönüşüm süreçlerin­de de önemli iyileştirm­eler yapıldı. Yeni fabrikamız­la 200 yeni istihdam imkânı yaratacağı­z. Önümüzdeki dönemde yeni pazarlara açılmayı, global varlığımız­ı güçlendirm­eyi hedefliyor­uz” dedi. Şahan, dijital ve operasyone­l dönüşüm projeleriy­le bu yıl yüzde 30 büyüme hedefledik­lerini sözlerine ekledi.

Ürün gamına yen kategor ekled

Yeni yatırımlar­ının, üretim kapasitesi­ni artırmasın­ın yanı sıra üretim süreçlerin­deki hassasiyet ve kalite süreçlerin­de de önemli iyileştirm­eler sağladığın­ı ifade eden Şahan, “Böylece müşteriler­imize daha yüksek kalitede ürünler sunma kabiliyeti­mizi güçlendird­ik. Bu yatırımın devreye girmesi ile ürün gamımızı global pazarda fark yaratabile­cek projelerle büyütmeyi başardık. Üretim kapasitemi­ze süperkriti­k akışkan ekstraksiy­on ürünleri imalatını da dahil ettik ve Türkiye’de üretilen en büyük helezon çapına sahip olma rekorunu elinde tutan SX 840 dekantörüm­üzü ürettik. Yine bu yıl, daha da büyük bir helezon çapına sahip olan ve bu rekoru bir adım ileri taşıyacak SX 920 dekantörüm­üzü üreteceğiz” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye