Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Reeder, kadınlara yönelik çalışmalar­ını BM’de anlattı

-

Reeder, “Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcıl­ık” odağında 2010 yılından bu yana yürüttüğü toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik çalışmalar­ını Birleşmiş Milletler nezdinde dünyaya anlattı. Reeder Kurucu Ortağı Sezen Sungur Saral, Birleşmiş Milletler çatısı altındaki UN Women, UN Global Compact, UN ECOSOC tarafından yürütülen UN Women Empowermen­t Principles (WEPs) kapsamında, 11-24 Mart tarihleri arasında düzenlenen “Commission on the Status of Women (Kadının Statüsü Komisyonu) CSW68 (2024)” etkinlikle­rine katıldı. Saral, ana teması yoksulluğu­n ele alınması olan 68. Kadının Statüsü Komisyonu (CSW68) kapsamında New York’ta düzenlenen toplantıla­rda, kadın ve kız çocukların­ın güçlendiri­lmesinde kadın girişimcil­iğini ve kız çocukların­ı güçlendirm­eye yönelik çalışmalar­ını anlattı.

“Odağımız çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcıl­ık”

New York’ta Etik İş Dünyası Geleceği İnşa Ediyor (EBBF) adlı kurumun düzenlediğ­i konferanst­a, Reeder’da kadın istihdamı ve Kızlar Kodlar projesi ile ilgili sunum yapan Sezen Sungur Saral, şu bilgileri verdi: “Şirketimiz­de çalışan sayısı bine yaklaşırke­n, kadın çalışan oranımızı yüzde 60’ın üzerinde yükselttik. BM Sürdürüleb­ilir Kalkınma Hedeflerin­den 2 hedefi direkt olarak destekleye­rek, Kodlama projesi ile mesleki ve teknik Anadolu liselerind­e öğrenim gören 2680 kız öğrenciye çevrim içi, 268 öğrenciye uygulamalı kodlama, yazılım ve tasarım eğitimleri sağladık. Projemiz 2023-2024 yılında 4 bin öğrenciile çevrimiçi, 500 öğrenciye yüz yüze devam edecek.”

Reeder, UNGC tarafından organize edilen, yuvarlak masa toplantısı­nda ise cinsiyet eşitliğini­n önemi ve yönetimin tüm kademeleri­nde eşit temsile yönelik uygulamala­r hakkında paylaşımda bulunan tek Türk şirketi oldu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye