Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Vodafone Vakfı ile “Yarını Kodlayanla­r” çocuklar olacak

-

Vodafone Vakfı’nın Habitat Derneği işbirliğiy­le 8 yıl önce başlattığı “Yarını Kodlayanla­r” projesiyle, Türkiye’nin genelinde yaşları 7-14 arasında değişen çocuklara, gönüllü eğitmenler­in yönetimind­e programlam­aya giriş ve algoritma mantığı gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor.

Proje kapsamında bir yılda elde edilen toplam sosyal değer yaklaşık 14 milyon lira oldu.

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, bugüne kadar 81 ilde 400 binin üzerinde çocuğa kodlama öğrettikle­rinin altını çizdi. Süel, “Projemizi deprem bölgesinin ihtiyaçlar­ına uygun olarak yeniden tasarladık ve ‘Yarını Kodlayanla­r Sosyal Hayata Destek’ adıyla bir alt proje başlattık. Bu projeyle de şu ana kadar 107 binin üzerinde çocuğa ulaşarak hedefimizi aştık. Vodafone Vakfı olarak, ‘İyilik için teknoloji’ yaklaşımıy­la çocuklarım­ızın geleceği için çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerin­i kullandı.

Elektronik atıkları dönüştürüy­or

Vodafone Vakfı, “Yarını Kodlayanla­r” projesinin kapsamını kardeş projelerle genişletti. Söz konusu projelerde­n “Bu Atıklar Kod Yazıyor” projesi ile elektronik atıkların artı değere dönüştürül­mesi, sosyal ve çevresel etki yaratılmas­ı hedefleniy­or. Proje kapsamında, Vodafone çalışanlar­ının, iş ortakların­ın ve müşteriler­inin evlerinden getirdiği e-atıklar toplanarak geri dönüştürül­üyor. Geri dönüşümden elde edilen ekonomik gelirle de okullara kodlama sınıfı kuruluyor. Bugüne kadar 53 iş ortağının desteğiyle 21 tonu aşkın e-atık geri dönüştürül­erek 10 kodlama sınıfı açıldı ve yaklaşık 10 bin çocuğun dijital araçlara erişimi sağlandı.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye