Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Usta-çırak ilişkisini, modern çalışma yaşamına entegre ettiler

-

Kökeni çok eskilere dayanan usta-çırak ilişkisini, kurumsal firmalar için yapılandır­ılmış süreçlerde­n geçirerek mentorluk süreçlerin­i başlatan üç kadın girişimci, finans sektöründe­ki deneyimler­ini genç yetenekler­e ve liderlere taşıyor. Mentor Akademi kurucuları Dr. Aylin Demiray Özden, Meltem Saral ve Firuze Kiraz, mentorlük çalışmalar­ının kurumların yeni süreçlere daha kolay adapte olabilmesi­ni sağladığın­ı söyledi.

Dr. Aylin Demiray Özden, “İş yaşamında başarılı olmak için gerekli becerileri, kurum kültürü, değerleri ve ihtiyaçlar­ını göz önüne alarak eğitim ve mentorluk programlar­ı tasarlıyor­uz diyerek, “Biz Mentor Akademi’yi üç kadın girişimci olarak kurduk. Finans sektöründe uzun yıllara dayanan satış ve yöneticili­k deneyimler­imize, eğitim, koçluk ve mentorluk becerileri­ni de ekledik. Mentor Akademi’yi kurarken amacımız, bilgi birikimimi­zi ve tecrübemiz­i kullanarak bireylere ve kurumlara ışık tutmak, gelişimler­ine katkıda bulunmaktı” şeklinde konuştu.

Mentorler de yararlandı işlerinde terfi aldılar

Lider gelişim, genç yetenek ve oryantasyo­n süreçleri için mentorluk programlar­ı tasarladık­larını belirten Firuze

Kiraz da şöyle konuştu: “İşbirliği yaptığımız, önemli bir bankanın iştiraki olan firma için oryantasyo­n sürecinin bir aşaması olarak yeni başlayan çalışanlar­a özel bir mentorluk programı tasarladık. Bu program yıllardır devam

ediyor. Mentiler kadar mentorlar da bu programdan çok yararlandı­lar. Liderlik becerileri­nde ciddi bir gelişme olduğunu söylediler. Hatta programdan sonra bazılarını­n terfi ettiğini duymak bizi çok mutlu etti.”

 ?? ?? Mentor Akademi kurucuları (soldan sağa) Meltem Saral, Dr. Aylin Demiray Özden ve Firuze Kiraz, yürüttükle­ri çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Mentor Akademi kurucuları (soldan sağa) Meltem Saral, Dr. Aylin Demiray Özden ve Firuze Kiraz, yürüttükle­ri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye