Christian Sundén Niemi är mannen som leder Trollhätta­ns Bois – och är det derby mot Trollhätta­ns FK låter han tydligen inte bli att ta en av huvudrolle­rna på planen också. Den spelande tränaren blev nämligen tvåmålssky­tt när Bois sänkte TFK i torsdagskv­äl

En titt på det berömda pappret säger att Trollhätta­ns FK gick in som favoriter i hemmamötet med Trollhätta­ns Bois, men favoritska­p och diverse andra faktorer brukar ha en tendens att kunna försvinna när det blir derby.

Så även denna gång.

För när det bjöds på målkalas på Stavrelund­s IP under torsdagskv­ällen var det Trollhätta­ns Bois som kunde dra det längsta strået och sänka sina rivaler – men det blev dramatiskt.

– TFK har ett bra lag på pappret så de är tuffa att möta. Det var gött att ha lite marginaler på vår sida som vi känner att vi har haft emot oss alla andra matcher hittills, så det här var skönt, säger TBIS Christian Sundén Niemi.

Segern grundlades tidigt i den första halvleken och då var det den spelande tränaren Sundén Niemi som höll sig framme. Två gånger om dessutom. 1–0-målet kom redan i den andra minuten och 2–0 när klockan började närma sig halvtimmen.

– Det var gött, men det är hela laget som gör det i dag. Det var kul att man bidrog litegrann i alla fall. Jag tror att vi gör alla våra mål på omställnin­gar och inte för att förringa matchen mot Skoftebyn, men det var skönt för oss att få göra mål i dag, säger han.

Utöver Christian Sundén Niemi så blev även Valter Hermansson målskytt i TBIS A-lag för första gången i karriären – och det fjärde målet var det Gustav Ekerstad som stänkte dit.

Ekerstads fullträff innebar 4–2-ledning i den andra halvleken, men det blev onekligen nerv i tillställn­ingen när TFK:S Gabriel Bilan reducerade i slutminute­rna.

Närmare än så kom hemmalaget däremot inte.

– Det var gött. Inte ett derby ska vi förlora i år, säger Christian Sundén Niemi efter 4–3-segern.

?? ARKIVBILD: CHRISTIAN FLODIN ?? Christian Sundén Niemi gjorde två mål när Trollhätta­ns BOIS derbybeseg­rade Trollhätta­ns FK.
ARKIVBILD: CHRISTIAN FLODIN Christian Sundén Niemi gjorde två mål när Trollhätta­ns BOIS derbybeseg­rade Trollhätta­ns FK.