Ttela

Så gick det i division 4 i området

Skoftebyn blev överkörda i derbyt samtidigt som Göta vände och vann toppmötet inom loppet av sju minuter. Och Sjuntorp förlorade mot nollpoänga­ren.

- Hanna Bernhardss­on hanna.bernhardss­on@ttela.se Lucas Sjögren lucas.sjogren@ttela.se

Efter en fjärde raka förlust var det Skoftebyns Hampus Sikström som lovade att fira rejält när säsongens första mål kommer. När man ställdes mot Trollhätta­n BOIS i den femte omgången fanns Sikström inte med, men han missade heller inte något firande.

Skoftebyn åkte på ännu en förlust, den här gången med samma siffror som i säsongspre­miären – 12-0.

För BOIS del innebar utklassnin­gen att laget tog sin första seger för säsongen och därmed har man klättrat upp på negativt kval, där man blir kvar även om nästjumbon Ulvåker tar poäng under helgen (har en match mindre spelad) då Trollhätta­n ligger på 4 inspelade poäng.

Både Christian Sundén Niemi och Gustav Ekerstad stod för varsitt hattrick.

Mittenmöte­t mellan Sils och Trollhätta­ns FK slutade mållöst och därmed med delad poäng, vilket gör att TFK som med en trepoängar­e hade haft känning på kvalplatse­n istället riskerar att hängas av ytterligar­e från topplagen.

Ett lag som däremot inte släpper någon mark i toppstride­n är Göta BK. Förra årets division 3-lag har bitit sig fast som serieledar­e och efter fredagens sena vändning i toppmötet med Holmalund har man fem poäng ner till tvåan och trean.

Göta tog visserlige­n ledningen i matchen, men det blev en kortvarig sådan när gästerna kvitterade bara minuten efter. Inför paus var det Holmalund som satt i förarsätet med uddamålet, 2-1.

Så med tjugo minuter kvar kvitterade Göta, och sju minuter senare hade man vänt matchen och återtagit ledningen. Ställninge­n (3-2) stod sig och tre poäng säkrades på hemmaplan.

Sjuntorps IF förlorade under lördagen mot Ulvåkers IF med 1-2. Ulvåkers IF stod inför lördagens möte på noll poäng men fick åka från Sjuntorp med sin första trepoängar­en för säsongen.

Matchen började bra för Sjuntorp som inför omgången placerade sig på en femte plats i tabellen. 1-0 gjordes av Tobias Berntsson efter bara fyra minuter. i den 29:de minuten kom kvittering­en. Och i den 80:e minuten fullbordad­e Ulvåkers IF sin vändning när man tryckte in 1-2.

Brålanda IF höll under lördagen i sin fina form och vann igen. Man vann nämligen på bortaplan med 0-3 mot Rosseröds IK. Det följer på förra veckans bortaseger när man slog Färgelanda IF med 0-10.