Bohusläningen

Stark seger för Böljan mot Åstorp

Två topplag möttes i division 3 sydvästra Götaland herr i fotboll på lördagen.

-

Och det slutade med seger för Böljan, som besegrade Åstorp borta med 4–3 (2–0) i den tidiga seriefinal­en.

Det här betyder dock inga förändring­ar i tabellen. Åstorp är i fortsatt serieledni­ng, och Böljan på andra plats. I och med Böljans seger skiljer det nu två poäng mellan lagen.

– Det blev en svängig match med många målchanser. Vi gör en väldigt bra första halvlek där vi har mycket boll och kontroll på matchbilde­n. Åstorp är farliga i sina omställnin­gar och har ett par farliga målchanser i första halvlek som vi lyckas avvärja. Bortsett från det så hanterar vi deras längre bollar och vinner mycket boll i försvarssp­elet. Andra halvlek blir mer Böljande. Vi gör tidigt 3-0 och därefter går vi ner oss litegrann. Åstorp kvitterat genom att göra tre

snabba mål inom loppet av 8-10 minuter. Under denna period är vi väldigt nedtryckta, men tar därefter tag i matchbilde­n igen och börjar skapa chanser och får tillslut in ett mål. Väldigt skön bortaseger mot tabelletta­n, kommentera­de Böljans tränare Anders Pentéus.

Tobias Wahlberg slog till efter 76 minuter och blev matchhjält­e med sitt 4–3-mål.

Segern var Böljans fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde bortaseger­n i rad.

Gästande Böljan gjorde första målet. Albin Andersson gjorde målet, redan i 15:e minuten.

Böljan gjorde 0–2 i 37:e minuten, när Albin Andersson ännu en gång fick träff på straff. I 54:e minuten nätade Rasmus Larsson, och gjorde 0–3.

Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Oskar Lindblom träff och reducerade åt Åstorp.

I 59:e minuten reducerade Åstorp på nytt genom Oke Akpoveta på straff.

Åstorp kvitterade till 3–3 bara fem minuter senare på nytt genom Oke Akpoveta.

Tobias Wahlberg gjorde det matchavgör­ande målet med knappa kvarten kvar.

Båda lagen har nu fyra vinster en förlust på de senaste fem matcherna, Åstorp med 13–5 och Böljan med 18–6 i målskillna­d. Det här var Böljans andra uddamålsse­ger.

Nästa motstånd för Böljan är Kinna. Lagen möts fredag 31 maj 19.30 på Viskavalle­n.