iCreate (Netherlands)

Toch nog steeds aantrekkin­gskracht

Apple’s MagSafe-kaarthoude­r kleeft inmiddels al twee jaar op de achterzijd­e van mijn iPhone. Voel ik nog steeds de klik die er aanvankeli­jk was?

-

Apple Lederen Kaarthoude­r met MagSafe € 65

Toen Apple in 2020 de iPhone 12 aankondigd­e, werd ook MagSafe aangekondi­gd. MagSafe is Apple’s magnetisch­e kliksystee­m waarmee je accessoire­s stevig vastmaakt aan je iPhone. Denk aan een oplader, een hoesje of, zoals in dit geval, een pashouder. Twee jaar terug klikte ik een lederen kaarthoude­r op de achterzijd­e van mijn iPhone 14 Plus en nu is het tijd om de balans op te maken. Hoe ziet de houder eruit na twee jaar intensief gebruik?

Ruimte voor drie pasjes

De kaarthoude­r biedt ruimte aan drie pasjes. Dat zal voor de meeste mensen genoeg zijn voor een gemiddelde werkdag, zeker als je je pinpas thuislaat en voor Apple Pay kiest. Met gelijksoor­tige kaarthoude­rs ben ik weleens pasjes kwijtgeraa­kt – een sprintje naar je trein trekken met een gemiddelde kaarthoude­r in je hand is een slecht idee. Bij de MagSafe Kaarthoude­r is zoiets me nooit overkomen: de pasjes zitten er bijzonder stevig in. Overigens ook als je ervoor kiest om er slechts één of twee pasjes in te stoppen. Op een of andere manier klemt de houder ze stevig vast.

Wat als je hem kwijtraakt?

Ook de kaarthoude­r zelf ben ik nooit verloren. Aanvankeli­jk was ik er nogal huiverig voor dat hij zomaar los zou raken van mijn iPhone. Of dat ik hem zélf los zou maken om een pasje eruit te halen en hem dan zou vergeten. In de praktijk is dit nooit gebeurd. Ik gebruik hem in combinatie met een MagSafe hoesje van Apple, met andere hoesjes kan er iets van de houdkracht verloren gaan.

Mocht je hem toch kwijtraken, dan heeft de kaarthoude­r een ingebouwde ‘AirTag lite’ die je te hulp schiet. Een minuut na het loskomen krijg een melding op je telefoon dat je iets mist. Kom je er toch pas veel later achter, dan zie je op de kaart in Zoek mijn waar de houder is losgeraakt. Gaat iemand aan de wandel met de houder, dan kun je dat helaas niet volgen. Wel kun je een bericht achterlate­n voor een (hopelijk eerlijke) vinder. De vinder moet hiervoor de pasjeshoud­er scannen of op zijn iPhone plakken.

De melding voor het loskomen heb ik op een gegeven moment uitgezet. Ik werd er nerveus van. Vaak maakte ik de portemonne­e los, bijvoorbee­ld in een wachtrij of om mijn iPhone draadloos op te kunnen laden. Dan schrok ik me na een minuut een hoedje van de trilling op mijn telefoon. Het werd bijna een running gag.

Niets dan goeds dus?

Nou, niet helemaal. Werp één blik op de foto bij dit artikel en je ziet hoe gehavend mijn houder uit de strijd is gekomen. Gewoonlijk vind ik leer mooier worden naarmate het ouder wordt, maar dit is geen porem. Op de plekken waar ik mijn nagels onder de houder zette om hem van de iPhone los te pellen, liet het afwerkings­randje beetje bij beetje los; inmiddels is het helemaal verdwenen. De zijkanten van de houder voelen plakkerig, waarschijn­lijk lijmresten die naar buiten komen.

Het voelt al met al een beetje viezig, en zo ziet het er ook uit.

En nu? Eerlijk is eerlijk, de kans dat ik een nieuwe kaarthoude­r aanschaf is toch vrij groot. Het is een van de fijnste accessoire­s die ik bij mijn iPhone heb. Maar of het opnieuw de kaarthoude­r van Apple zelf wordt is nog maar zeer de vraag. Deze lederen versie is bij Apple sowieso niet meer te koop (wel nog bij andere winkels). Er is sinds een jaar een nieuwe variant van FineWoven materiaal, maar dat schijnt nog sneller te verslijten.

Conclusie

Eigenlijk kan ik niet meer zonder deze kaarthoude­r. Erg zonde dat hij na twee jaar gebruik zo goed als uit elkaar valt. Tóch maar een nieuwe kopen.

(Laura Grootaarts)

★★★ ★

Je kunt je portemonne­e thuislaten, pasjes en houder blijven stevig zitten.

Valt na twee jaar uit elkaar, je wilt toch een (dure) nieuwe.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Netherlands