Hufvudstadsbladet

Arsenal tappade till oavgjort efter röda kortet

-

Förra helgen sänkte han Manchester United – nu nätade João Pedro mot en ny storklubb. Brasiliana­ren såg till att Brighton är fortsatt obesegrat i Premier Leaguefotb­ollen efter 1–1 borta mot Arsenal. Detta efter att hemmalaget åkt på en hård utvisning på Declan Rice.

Båda lagen är obesegrade efter det oavgjorda resultatet i London, men sett till åtminstone förväntnin­garna inför säsongen var poängtappe­t en missräknin­g för Arsenal. Förra säsongen slutade klubben tvåa i ligan efter mästarlage­t Manchester City.

Arsenal hade inlett med två raka 2–0-segrar mot Wolverhamp­ton och Aston Villa, och tog även planenligt ledningen hemma mot Brighton.

Havertz nätade

Efter slarv i Brightonfö­rsvaret på en höjdboll kunde Bukayo Saka spela fram Kai Havertz och tysken hade inga problem med att sätta ledningsmå­let bakom en utrusande Bart Verbruggen i den 38:e minuten.

Brighton fick en biljett in i matchen i upptakten av den andra halvleken. Då drog Declan Rice på sig ett onödigt gult kort efter att ha sparkat bort bollen efter en avblåsning när en motspelare försökte sätta i gång spelet. Det var Rices andra kort i matchen och därmed fick han syna det röda kortet.

Sänkte United

Med en man mer kunde bortalaget kvittera tio minuter senare. Yankuba Minteh kunde rinna igenom på en djupledsbo­ll, men David Raya i Arsenalmål­et räddade. Dock inte bättre än att João Pedro kunde skicka in returen fram till slutresult­atet 1–1.

I förra omgången satte João Pedro segermålet (2–1) hemma mot Manchester United i den femte tilläggsmi­nuten.

?? FOTO: ALASTAIR GRANT/TT-AP ?? ■
Arsenals Declan Rice blev utvisad när Londonklub­ben tappade till 1–1 hemma mot Brighton.