Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kelvin Owusu leidt Berchem met wereldgoal naar knappe zege: “Beloning voor ons werk”

- MARK DE CLEENE

Na het onnodig puntenverl­ies bij Belisia, pakte Berchem zaterdagav­ond in de eerste thuismatch van het nieuwe jaar verdiend de drie punten tegen Tongeren. Met dank aan onder meer het verbluffen­d sterke spitsenduo Touré-Owusu werd het 2-0. Geel-zwart doet zo een prima zaak in de rangschikk­ing.

De thuisploeg toonde zich vooral in de eerste helft van zijn sterkste kant. Al na een dikke 4 minuten zette Kelvin Owusu zich door en bediende hij ploegmaat Vennekens, die de vroege voorsprong zakelijk tegen de netten duwde. Een ideale start voor Berchem Sport, dat gretig voor de dag kwam en vlotte combinatie­s afwisselde met een tomeloze inzet en een verstandig uitgekiend­e veldbezett­ing. Met Touré in de spits (die steevast twee verdediger­s aan de praat hield) en Owusu (die dartelde alsof hij voor het eerst een voet zette in een speeltuin) werd het voor de thuisaanha­ng een meer dan aangenaam kijkstuk.

Nog in de eerste helft zorgde

Owusu ervoor dat Berchem op rozen zat met zijn indiening voor doelpunt van het jaar. De spits joeg een verdwaald voorzetsch­ot van Touré met de hak tegen de netten, voorwaarts vliegend met de voet hoog in de lucht. Ongezien. Ook na de pauze bleef Berchem Sport heer en meester en dwong het nog enkele doelrijpe kansen af. Voor de bezoekers, die wel hun stinkende best deden en af en toe staaltjes van kwaliteit toonden, noteerden we slechts een halve, schuchtere, doelpoging. Een verdiende driepunter voor Berchem dus. “En wellicht mijn beste wedstrijd tot nu toe voor Berchem”, meent Kelvin Owusu. “Met een assist én een merkwaardi­g doelpunt kon ik mezelf én het ganse team belonen voor het hard geleverde werk. Als ploeg zetten we een mooie prestatie neer en bouwen we verder aan onze thuisreput­atie. Dit resultaat geeft ook een boost voor de topper van volgende week op het veld van leider Hasselt”, blikt Owusu strijdvaar­dig vooruit.

?? FOTO GOYVAERTS ?? Berchem Sport-speler Len Vennekens (rechts) zette Berchem Sport al na amper 4 minuten op voorsprong.
FOTO GOYVAERTS Berchem Sport-speler Len Vennekens (rechts) zette Berchem Sport al na amper 4 minuten op voorsprong.